Állatvilág

 2009.05.27. 17:10

Üdvözletem mindenkinek! Na de nem is szaporítanám a szót, kezdjük...állat lesz!

 

   Ezt a témát illetően az első gondolatom az volt, hogy mangalica! Ez rendkívül fontos dolognak számított az én időmben. Ha viszont azt nézzük, hogy marhaláda az már nem lenne olyan könnyű eset. Mert, ugye vizsgáljuk csak meg, a marhaládát, de ez csak akkor lehetséges, ha a marhának van láda. Mondjuk, mért ne lenne? Látott már valaki ládatlan marhát? Mert én még nem. Ugyanis ha a marhának nincs láda, akkor nem tud min szadadni. És ha nem tud min szadadni, akkor bizony ládatlan marháról beszélünk. De én nem beszélek marháról ládatlanba, mert az nem jó dolog. Viszont ha előbb megládjuk a ládatlan marhát, akkor ládas lesz, és ebben az állapotában már könnyen vizsgálgathatjuk kedvünkre, mert a ládasba már mindenki azt rak, amit csak akar. Még levest is lehet benne főzni…

   A második állat, amit mára választottam nem más, mint a róbertgida. Ez egy igen különleges jószág. Tulajdonképpen ez nem más, mint egy fiatal kis lény, ami nem tud mit csinálni, mert róbert. Nem! Félreértettétek. Nem úgy róbert, dehogy is. Na, figyeljetek! Mint már mondtam, ő nem úgy róbert, hogy az a neve, hanem meg van róberve. Megróberte valaki, ezért róbert. Tehát ő tulajdonképpen nem más, mint egy róbert kisállat. Úgyhogy ha láttok egy róbertgidát, ne rúgjatok bele, mert meg van róberve. És ez bizony igazán szomorú, mert hát honnan is jöttek a róbertgidák? Hát honnan máshonnan, mint a róbertgidamamától. Így, sok-sok kis róbert gidát hozott a világra, mivel már a mama is meg volt róberve (régen ős is róbertgida volt).

   A következő állatka a tojásmalac. Tudom, így elsőre furcsán hangzik, de ne aggódjatok, másodszorra is az lesz. A többihez hasonlóan ez is egy nagyon érdekes lény. Ennek a malacnak csak akkor van szögletes formája, amikor háromszög alakúvá változik a patája. Ez elég ritkán következik be, mert a tojásmalac egész életében gömb alakú. Most biztos azon gondolkodtok, hogy ha gömb alakú, akkor miért hívják tojásmalacnak? Hát nem azért, amiért gondoljátok. Ugyan fogalmam sincs, mire gondoltok, de az biztos, hogy nem azért. A tojásmalac neve két részből áll. Egy tojásból, és egy malacból. A legfontosabb, hogy felismerjük, a malac előtt a tojás, csak egy mennyiségjelző, ami a tojás igéből származik (én tojok, te tojsz, ő tojik…). Mint ha csak azt mondanánk, hogy egy rakás idióta, vagy egy halom halam. Tehát az állat teljes neve: egy tojás malac. (mint pl.: egy rakás malac). Csak a nyelvészek közben megegyeztek abban, hogy le lehet hagyni a névből az egyet, ezért akár a maradékot írhatnánk is egybe. Tehát az állat neve helyesen: tojásmalac.

   Már csak egy állatfajt szántam nektek bemutatásra, ez, pedig nem más, mint a sarkantyúk, vagy népiesebb nevén, a laptyúk. Pont úgy, mint ahogy a közmondás is állítja: laptyúk is talál szeszet. Ezzel már el is árultam, hogy ez nem az a kifejezetten józan állat. Gondolom, azzal se árulok el sokat, ha elmondom, hogy ez a lény egy madár. Nem hal, mint pl.: a tonhal, vagy a „tadzsmahal”, mert ezek mind-mind nagyszerű halak. Sütve ajánlom őket. Térjünk vissza a sarkantyúkhoz, ami meglepetésetekre tulajdonképpen több állatból áll. A „sarkan”, vagy a „lap” csak jelzők. Az alapállat ugye a tyú, és a tyúk, az sok tyú, tehát a tyú többes számban. Ergo maga a sarkantyú, az olyan tyú, ami egy kicsit, hát, sarkanos. Na ennek az állatnak a hím változata a sarkankakas, a fiatal változata, pedig a sarkancsirk. Azért sarkancsirk, mert ha sarkancsirke lenne, akkor már kérdezném. Pl. így: …sarkancsirk-e? De hát erre meg ki tudhatná a választ? Ettől a fajtól származik a sarkantojás, amiből a sarkanrántotta lesz. De ha minden sarkantojásból sarkanrántottát készítenénk, kihalnának a sarkantyúk. Többek között ez az az ok, amiért ezeket a csodálatos állatokat, fokozottan védetté nyilvánították.    

   Nos, remélem tetszettek ezek a kis állatos ismertetők. A jövőben is hasonlóan izgalmas témák várnak majd rátok! Hali!

 

Címkék: ismertető kultúra áááá hülyeség hatalma

A bejegyzés trackback címe:

https://ingyombingyom.blog.hu/api/trackback/id/tr591147212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juci.86 2009.05.29. 14:07:22

És mikor jönnek azok a hasonlóan izgalmas témák? :)

Szoldzsör 2009.05.30. 12:30:26

@Ellana: Hát most h egész nyáron nem leszek itthon, hanem dolgozom, és ott elég kevés netem lesz, így lassabban jönnek majd, hacsak a társam nem rak ki valamit...de azért majd jönnek
:D
süti beállítások módosítása